Holland Cup 2006

8e editie

Het Holland Cup weekend 2006. Onderstaand een kort overzicht van het inmiddels al weer achter ons liggende Holland Cup weekend 2006.

Holland Cup 2006

Holland Cup 2006

Kort verslag Holland Cup (CACIT) 2006
In het weekend van 1 en 2 juli organiseerde NBG HSV Hoogkerk, inmiddels voor de 8e keer, op haar terrein aan de Zuiderweg te Hoogkerk De Holland Cup met toekenning van het CACIT. Na een lange voorbereiding was alles in gereedheid gebracht om de eerste gasten al op de woensdag voor de wedstrijd te kunnen ontvangen. Er waren zoveel aanmeldingen dat de campingbeheerder zich toch wel zorgen begon te maken over waar al die caravans, campers en tenten geplaatst konden worden en bovendien ook nog genoeg parkeerruimte beschikbaar te hebben voor de auto’s van de bezoekers. Met de welwillende medewerking van onze buren is dat echter op een prima wijze opgelost. Ook de invulling van wedstrijdleiding, spoorleggers, vervoer speurvelden, groep, catering, etc was al vroegtijdig doorgesproken en met de medewerking van NBG vereniging Sneek en Kringgroep IJsselmeerpolders is dit allemaal heel goed verlopen. Onze dank hiervoor!

Dan de wedstrijd: J. Visser (NL) keurde het speuren, H. Gerdes (D) het appèlgedeelte en F. Janssen (NL) het manwerk. De pakwerkers hadden het zeker niet makkelijk in de tropische omstandigheden maar Richard Pronk (korte werk) en Raymond van Eck (lange werk) hebben zich twee dagen van hun beste kant laten zien. Zo ook de deelnemers en hun honden, in temperaturen die rond de 30 graden schommelden is het niet eenvoudig om een topprestatie neer te zetten. Toch werden er goede resultaten geboekt en het aanwezige publiek kon genieten van prima hondensport. De sfeer gedurende het gehele weekend was als vanouds en over de traditionele feestavond zal nog lang worden nagepraat. Zondagmiddag rond de klok van 5 kon een begin worden gemaakt met het uitreiken van de goed gevulde prijzentafel met een diversiteit aan fraaie bekers. De eerste deelnemers begonnen toen aan de thuisreis maar niet zonder onze vereniging bedankt te hebben voor een geweldig weekendje hondensport en de mededeling dat ze het volgend jaar zeker weer naar Hoogkerk zullen komen. Is het niet als deelnemer dan zeker als toeschouwer/supporter want De Holland Cup is onderhand een wedstrijd geworden die je als hondensporter beslist niet mag missen.

Onze dank voor alle complimenten, het is een hele klus maar we hebben het graag gedaan en over enkele maanden beginnen we al weer met de voorbereiding van de 9e editie van de Holland Cup (CACIT). Wij hopen dat u er dan ook weer bij bent!