18e editie van de Holland Cup – 1 & 2 Oktober 2016

De Holland Cup 2016 is een combinatiewedstrijd IPO I/II/III, waaraan door alle rassen kan worden deelgenomen.

Naast de ereplaatsen van de Holland Cup kunnen de in IPO III deelnemende Hollandse Herders tevens strijden om de titel Nederlands Kampioen Hollandse Herders 2015 en zich daarmee rechtstreeks selecteren voor het Nederlands Kampioenschap IPO (alle rassen) 2017.

Er is een evenementen commissie samengesteld om de Holland Cup 2016 te gaan organiseren! De commissie bestaat uit:
Aanspreekpunt/voorzitter: Ron van Hal
Secretariaat: Marieke Vaan en Annouska Pelsma
Catering: Linda Oosting
Algemeen: Sietze Plazier

Keurmeesters:
Afd. A; De heer B. KLeinhesselink
Afd. B: De heer R. Zanail
Afd. C: De heer B. Ekhart

Pakwerkers:
Korte werk: Mark Venema
Lange werk; Gert Jan Verweij

Spoorleggers:
Egbert Koning
Rene v. Goor

podium-holland-cup

Holland Messi v. Le Dobry met Jack Stienstra, 1e plaats Holland Cup 2016 en voor de tweede keer Nederlands Kampioen Hollandse Herders 2016
Wat een afsluiter van het seizoen, Holland Messi v. Le Dobry pakt de titel om de Holland Cup 2016 en het Nederland Kampioenschap Africhting Hollandse Herders IPO 2016.

Afgelopen weekend was er niet kwantiteit maar kwaliteit op Hoogkerk aanwezig. De strijd tussen afscheid nemend 3 voudig WDSF Wereld Kampioen Africhting IPO Hollandse Herders en tweevoudig Open Nederlands Kampioen africhting Hollandse Herders Boyd’s Bullriding Glenmore van Andrea Manthey (Duitsland) en de 2 malig WDSF Vice Wereld Kampioen Africhting IPO, Nederlands Kampioen Africhting Alle Rassen 2016 en Nederlands Kampioen Africhting Hollandse Herders 2015.

De strijd liep gelijk op, zaterdag werd er gespeurd onder toeziend oog van keurmeester Berry Kleinhesselink, er werd oprecht en strak gekeurd, beide combinatie’s lieten super mooi werk zien. Geconcentreerd, diep en intensief zoeken. Andrea met haar Glenn behaalden 97 punten. Jack en Messi behaalden 99 punten.

Zaterdagavond was een vrije avond voor de geleiders en werd er gefeest op Hoogkerk. Ieder was in kledij van het Oktoberfest, de vrouwen in Dirndl, de mannen in lederhosen.

feestavond feestavond-vrouwen

Mededankzij de organisatie die dit feest heeft georganiseerd, Amanda Strating, Nina Warmelink, Linda Oosting, Ron van Hal. Het was grandioos.

Na het ontbijt zondagochtend waar een ieder weer fris en fruitig aanwezig was werd er weer gestreden om de titel.

Jack en Messi moesten eerst appel lopen en behaalden een knappe 95 punten, een bijzondere maar zeer mooie prestatie werd neergezet. Daarna werd Andrea met Glenn beoordeeld door de keurmeester Rick Zanail en behaalden ook maar liefst 94 punten voor de 9 jarige Glenn.

Het laatste onderdeel werd gekeurd door Ben Ekhart, een keurmeester met een lange geschiedenis als keurmeester, die ook dit jaar stopt met keuren en wat een gemis zal zijn op de velden. Jack en Messi moesten wederom als eersten aantreden en behaalden 97 punten. Als Andrea en Glen 100 punten haalden waren ze Kampioen en een ieder die deze combi kent weet dat Glenn dit kan doen. Dus tot het einde bleef het een spannende strijd.

Glenn heeft altijd een technisch goede harde beet en is super netjes afgericht, maar ook hier enkele kleine dingen die de keurmeester meenam in zijn keuring. Maar desondanks behaalden deze combinatie ook een uitmuntende score van 96 punten.

andrea-in-lederhosen

Jack en Messi voor de 2e keer Nederlands Kampioen Africhting IPO 2016 met in totaal een score van 291 punten van de 300.

Van harte Jack en Messi, wat een jaar is dit geweest.

messi-nk-hh messi-nk-hh-1 messi-nk-hh-2 messi-nk-hh-3

Overzicht Adressen/telefoonnummers accommodaties in de omgeving van Hoogkerk: klik hier

Let op – er gelden nieuwe uitlaatregels voor honden in de gemeente Groningen: klik hier

Routebeschrijving: Klik hier