Trainingsdag 26 november 2005
Onze eerste Hollander meetings dag

Na een zeer succesvol jaar voor onze kennel met als hoogtepunt de deelname van AvanStien (Aron) aan de Nederlandse Kampioenschappen Politiehonden te s’-Hertogenbosch onderdeel objectbewaking en Tessa aan de Werelkampioenschappen Africhting Alle Rassen te Breda wilden wij het jaar gezamelijk al vast gaan afsluiten. Mede ook omdat wij nu diverse nesten hebben gefokt leek het ons leuk om eens een gezellige ontmoeting te organiseren met Hollander liefhebbers. De doelstelling van deze dag is dat wij als liefhebber de honden van elkaar kunnen aanschouwen en eventuele ervaringen met elkaar konden uitwisselen in alle takken van de sport, zoals behendigheid, speurhond, KNPV en IPO etc. etc. Iedereen die een hollander korthaar heeft en die eventueel iets wil doen met zijn of haar hond was van harte welkom. Ook waren er geinteresseerden die in de toekomst eventueel een Hollander willen hebben. Zij konden hun vragen stellen aan diverse hondeneigenaren en konden van gedachten wisselen over de aanschaf, opvoeding en ervaringen op africhtingsgebied.

Helaas waren er door de zeer slechte weersomstandigheden diverse mensen die moesten afbellen. Mensen vanuit Frankrijk, die in Breda zijn gestrand en op 25 november helaas weer hun auto richting Frankrijk moesten rijden. Enkele Belgen die ook door weersomstandigheden de rit naar het noorden niet aandurfden. Zeer begrijpelijk. Maar toch kwamen er mensen uit de omgeving van Rotterdam, Amsterdam, Hoogeveen, Apeldoorn en diverse mensen uit de provincie Groningen.

Bij binnenkomst werd men aan elkaar voorgesteld of even de hand geschudt. Een kop koffie of thee met een lekker stukje koek erbij. Het aanvangs gesprek ging natuurlijk over het weer.
Na een begroeting van Klaas en Jose Stienstra met de vermelding dat door de weersomstandigheden helaas veel mensen op het laatste moment hadden besloten niet te komen, kon het de pret niet drukken dat er toch nog een 35 personen aanwezig waren. De kinderen speelden gezellig in het speelhonk. De ouders zaten gezellig in de kantine te babbelen met elkaar. In de ochtend kon men speuren en appel doen, vervolgens stond het eten klaar en in de middag kon men eventueel pakwerk gaan doen.

Helaas moest ook de heer Jos Grave wegens ziekte verstek laten gaan. Deze man heeft destijds zijn sporen duidelijk verdiend in de Hollander wereld en zou eventueel de honden op kynologie beoordelen.

De dag verliep super, een ieder had het naar zijn zin en de honden deden hun best om zich van de goede kant te laten zien. De reaktie’s waren zeer positief en er werd zelf gesproken over een vervolg hiervan. Ook kwamen er ideeen naar voren dat het toch weer tijd zou worden om een Nederlands Kampioenschap africhting IPO te organiseren omdat het Hollander ras toch duidelijk een plaats gaat innemen in de africhtingswereld. Het is leuk om zoveel zeer enthousiaste mensen bij elkaar te zien die veel lol hebben met hun hond op welk gebied dan ook.

Laat het voor de NHC een opsteker zijn dat ons Nederlands ras bloeit. Met zoveel capaciteit aan goede, gezonde Hollanders moet het toch zeker mogelijk zijn om ook weer een Nederlands Kampioenschap te organiseren. Niet alleen op schoonheid maar ook op zijn werkeigenschappen en laat ons ras niet alleen gedoogd zijn maar zorg dat wij ook als een erkend werkhondenras de wereld over gaan.

Omstreeks 16.30 uur werd de dag afgesloten en keerde een ieder weer huiswaarts. Volgend jaar zullen wij dit wederom gaan organiseren en hopen dan dat de weergoden ons beter gezind zijn.