Trainingsdag 9 juli 2006

Onze tweede Hollander trainingsdag. Het was een groot succes voor ons. Binnenkort zal ik enkele reactie’s plaatsen op deze site. De eerste gasten kwamen aan op zaterdag 8 juli. Ze verbleven op de “camping Hoogkerk”, ons bijveld is omgedoopt in deze naam. De warme hap, zoals nasi, mihoen, babi pangang, foeyoung hai en sate stonden klaar. Na een lange reis varierend tussen de 4 en 15 uur zijn benen strekken en wat eten aangenaam. De handen werden geschut en de kussen van welkom werden uitgedeeld. Voor onze kennel is het fantastisch dat binnen zeer korte tijd wij toch zoveel lieve, sportieve mensen bij elkaar krijgen die maar een doel voor ogen hebben om lekker met je hond om te gaan in een ongedwongen sfeer.
Zondag 9 juli was het zover, de mensen en honden bleven binnenstromen. Door mond op mond reclame kwamen ook enkele andere hondensporters en ex-hondensporters kijken die geinteresseerd waren in de demonstratie’s zoals Mondior, Ring en KNPV. Wij danken dan ook de Belgische/Duitse equipe van Kennel van het Itterdal en Oranjemoed voor hun tekst en uitleg over bovenstaande onderdelen. Ook de politiehonden-demonstratie van onze 1.5 jaar oude zelf gefokte reu: Holland Eran v. Le Dobry werd door veel mensen met bewondering aanschouwd. Klasse wat deze jonge reu al kan. Ook waren er mensen uit Zwitserland, Frankrijk en natuurlijk Drenthe, Friesland, Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en andere provincie’s.
Na het welkomst woord voor ongeveer 60 mensen ging een groep naar de speurvelden om te speuren en de overige mensen konden hun naam invullen op de lijst om appel en manwerk te gaan doen. Er deden 32 Hollandse Herders mee aan het programma. De ochtend werd gebruikt voor het appel en in de middag werd er manwerk gedaan.

De demonstraties werden beloond met een warm applaus voor de geleider en hond en andere geleiders met honden werden aandachtig gevolgd hoe men traint en wat men doet om dit te presteren. Omstreeks vier uur waren alle honden aan bod geweest en kon men genieten van een heerlijke barbeque met salade en stokbrood. Sommige mensen namen afscheid en begonnen weer aan de terugreis.
Tussentijds werd de voetbal finale gevolgd door de mensen die bleven en heeft men nog lekker kunnen discusseren over het feit dat een hollander in het buitenland niet wordt erkend als werkhond en dat dit voor ons ras toch wel heel erg jammer is. We moeten blijven strijden voor de officiele erkenning als werkhond en proberen om met de kynologen tot een oplossing te komen zodat beide partijen zich hier gelukkig bij voelen en dat de NHC bij de Raad van Beheer nu eindelijk eens de officiele status krijgt als werkhond op de lijst van de FCI. Het is erg dat men wordt buitengesloten voor IPO wedstrijden in bv Belgie met een fijn ras dat ook goede capaciteiten heeft en dat men de Hollander als rasloos aanziet. Het was nog gezellig tot in de late uurtjes. Maandag werden de laatste mensen uitgezwaaid na een fijn weekend in Hoogkerk.