Trainingsdag 2 September 2007

Al weer de derde keer, helaas heb ik een aantal mensen dit jaar niet kunnen begroeten ivm afwezigheid door de afstand, verplichtingen tot werken of hond geblesseerd. Maar er waren dit jaar dan ook weer enkele nieuwe gezichten. We begonnen dit jaar om 10.00 uur. De eerste mensen waren reeds aanwezig, snel een bak koffie zetten, koek snijden en iedereen van harte welkom heten.

Enkele gasten zijn dit jaar voor de derde keer aanwezig en dat is grandioos. Er werd na de koffie een voorstel gedaan of dat men ook kon speuren. Helaas misten we dit jaar onze vaste speurfreak Kor, dus Klaas heeft de belangstellenden bij de speurvelden afgezet. Ook waren er dit jaar mensen van de partij met een ander ras wat de dag dus een gevarieerd tintje meegaf.

De mensen die niet wilden speuren zijn begonnen met het appél gedeelte, ook heeft Evert Bakker zich op het laatste moment nog ingeschreven met zijn KNPV hond Aras en tevens gezorgd voor een pakwerker. Dit is van grote klasse, Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit jaar door het organiseren van het seminar met Bart Bellon, de trainingsdag op de tweede plaats heb geschoven.

Ook mochten wij de Africhtingcommissaris Jan Reuvekamp van de NHC begroeten. Het is zeer positief zoals deze man zich inzet voor de NHC en zijn ras en wij hopen voor volgend jaar samen een open Nederlands IPO Kampioenschap te kunnen organiseren. Ook waren Ina Lugtenborg en Pauline van Vliet aanwezig.

Maar het ging om de trainingsdag. Er waren diverse combinaties zowel uit Nederland, Duitsland en toeschouwers uit Finland. Helaas was het dit jaar niet mogelijk om een mondior c.q. ring demonstratie te aanschouwen, maar ons mooie KNPV en IPO programma kwam zeer uitgebreid aan bod.

Er waren pups van 10 week tot volwassen honden die allemaal wat lieten zien. De pups aan het spelen of vechten. De jonge honden in opbouw ervaren een nieuw veld met andere omstandigheden. De gevorderde honden konden lekker genieten van een mooi stukje werk door diverse pakwerkers. Iedere hond op zijn eigen niveau met hier en daar een stukje advies, gewild of ongewild. Om 16.00 uur kwamen de pups van ons laatste nest nog even op het veld. Wat groeit dat dan weer, 13 week en al kleine hondjes. Ik heb de aanwezige eigenaren hun stamboom gegeven en natuurlijk voor het nageslacht moesten oma, tante, mama en papa met alle kinderen nog even op de foto en vervolgens kon de BBQ aan.

Helaas moesten enkele mensen ons al weer verlaten ivm de lange reis naar huis. Van de BBQ werd goed genoten en er werd lekker over de hond gesproken zodat een ieder vol en voldaan om 20.00 uur huiswaarts keerde.