Trainingsdag Bree, België, 27 mei 2007

Net als vorig jaar hadden we besloten om naar onze Zuiderburen af te reizen om met elkaar te gaan trainen. Dit jaar is onze groep een stuk kleiner dan vorig jaar door diverse omstandigheden, 15 jaar getrouwd, te verwachten pups, etc. Desondanks gingen Tonny en Excel, die inmiddels vader is geworden van 10 Nederlandse bengels en 11 Duitse vlegels dus hij manifesteert zich maar goed, en ons gezin bestaande uit Jack, Klaas en mijn persoon met Tessa, Shadow en Funky. We vertrokken om 9.00 uur uit Hoogkerk met een tussenstop in Apeldoorn waar de NBG Verenigingsbokaal werd gehouden. Een leuk evenement met heel veel deelnemers en natuurlijk met een ieder even bijkletsen over de afgelopen tijden en de ontwikkelingen op ieders vereniging. Om 16.00 uur zijn we vertrokken naar België. Om 18.30 uur stond LaurensJan ons al op te wachten in Heks met een heerlijke Lasagne. Dit ging er goed in. Tonny heeft nog even aandachtig het onderkomen van Scully aanschouwd en zal wel gedacht hebben, die heeft de ruimte en de mogelijkheden, net een klein kasteeltje waarin ze verblijft. De familie Herlaar heeft ons voor dit weekend onderkomen aangeboden en dat lieten wij ons niet twee keer zeggen. Volledig verzorgd, iedere slaapkamer een eigen badkamer. Eten en drinken op zijn tijd. Wat wil je nog meer.
Zaterdag stond een heerlijk ontbijt voor ons klaar, gemaakt door René, eieren met spek. Een goede ondergrond om vervolgens om 9.00 uur te vertrekken naar Bree. Het was ongeveer een 1.15 uur rijden. Daar werden we hartelijk onthaald door de Belgen, Duitsers en nog andere bekenden. Onze honden hebben in de loop van de dag een behoorlijk stukje arbeid laten zien en ook kregen we trainingen te zien van Mondior en Belgische Ring. Weer een hele andere beleving van sport. Ook was de trainer van LaurensJan aanwezig, dus eindelijk eens kennisgemaakt met Jo Kersten. Hij sprak vol lof over LJ en zijn hond. In de middag kwamen Georges en Mich met Enzo aan.. Deze leek toch erg veel op Lisa en dat doet je wel weer even aan het denken zetten.
De dag verliep heel spontaan en ontspannen. Jack (13 jaar) met de oude rot Tessa (8, 5 jaar) en LJ (17 jaar) als pakwerker stalen toch wel de show deze dag. De jeugd heeft de toekomst en als dit zich zo doorzet gaan we zeker een hele mooie tijd tegemoet.
Na de training stond de BBQ aan en een goed gevulde tafel met salade en rauwkost. Hier hebben we lekker van genoten en omstreeks 20.30 uur moe en voldaan nog een ritje terug naar Heks. Daar aangekomen nog even bijkletsen en lekker in ons torenkamertje gaan slapen.
De volgende ochtend was het tijd om weer op te ruimen en huiswaarts te keren maar eerst nog heerlijke Belgische croissants en chocoladebroodjes eten en als toetje een stuk appeltaart om onze terugreis van 4 uur weer te aanvaarden.
Familie Herlaar bedankt namens ons allemaal voor het heerlijke weekend, en misschien tot volgend jaar maar weer.