Nieuws

Examen cursisten Hondenschool Hoogkerk

Geplaatst op 23 February 2012

Gister, dd 23 februari 2012 werd er wederom een examen georganiseerd voor drie cursisten, namelijk Leon Oosting, Cune Verbeek en Rika Kloosterman. Dit examen werd door alle drie de combinatie’s met goed gevolg afgesloten. Leon de jongste van het stel, 11 jaar met de labrador Kira moesten de spits afbijten. Het was extra moeilijk voor Kira omdat er een vreemde hond op het veld aanwezig was wat haar aandacht trok. Maar desondanks kon Leon daar goed op inspelen. Alle oefeningen verliepen goed, apporteren was het beste wat deze combinatie liet zien. Ze slaagden ook met vlag en wimpel.

Cune Verbeek met haar Peer, een hond met een onbekend verleden uit Portugal, wederom een jonge geleidster, 15 jaar, hadden aardig wat spanning. Op FB werd er al druk gesproken over het examen en hoe het zou verlopen, waar de hiaten zaten en wat zeker goed zou gaan. Peer volgt als een plaaatje, de zit, sta en af ook erg netjes en het moeilijkste onderdeel apporteren bleek ook de oefening te zijn waar deze combinatie de meeste punten op verloren. Peer vindt apporteren niet zo leuk maar hoe langer we oefenen des te meer interesse krijgt Peer hierdoor. Dus Cune, de aanhouder wint. Je hebt een heel mooi examen gedraaid.

Als laatste combinatie Rika met haar Duitse Herder Levi, waren eerst een beetje afgeleid door de vreemde man (keurmeester) op het veld, maar eenmaal aan het examen begonnen was Levi de keurmeester vergeten en lieten ze een netjes stukje appel zien. De zit kon iets beter maar de af, ging daarin tegen weer super. Vooruit sturen was een uitmuntende oefening.

Alle drie de combinatie’s zijn geslaagd maar krijgen er geen genoeg van en gaan door met oefenen. Het is een quality time voor hond en geleider en men is heerlijk bezig.  Het is zeker een uitje om naar de cursus te gaan. Afsluitend met bakje koffie, thee of warme choco gaan ze dan weer voldaan richting huis.

Wij danken onze keurmeester Klaas Stienstra voor het oprechte keuren, duidelijke uitleg en motiverende woorden om zeker door te gaan.