Goede resultaten op de RegionaleB – pakwerkersdag in Wijhe

Geplaatst op 8 December 2013

Zaterdag 7 december is in Wijhe een regionale beoordelingsdag voor pakwerkers, deze jongens moeten 1 keer per jaar hun kunsten vertonen om een kwalificatie hoger te kunnen komen. Dit jaar hadden we als Hondensport Hoogkerk maar liefst 4 pakwerkers die hier aan deel konden nemen. Helaas moest Nick Jochems kiezen tussen voetbal en pakwerk en heeft deze voor zijn voetbal gekozen en gelukkig wel gewonnen. De pakwerkers hebben afgelopen jaar meegedaan en aan nieuwe opzet kwa pakwerkerscursus, om de twee maand kwamen de pakwerkers samen om onder leiding van Ron v Hal kun prestatie’s te optimaliseren en deze  opzet heeft zeker zin gehad, de jonge jongens/mannen hebben zich op alle fronten verbeterd, zowel conditioneel, technisch, mentaal en motorisch, een dikke pluim voor de coach en de pakwerkers  die hier aan deelgenomen hebben.  Maar ook de pakwerkers kunnen het niet alleen doen, de inzet van de club om mensen en honden mee te sturen en dan bvk honden die goed bijten werken mee aan het totaalplaatje.  Niet kijk je alleen naar goed bijtende honden maar ook naar de vechtlust op de mouw en het gewicht van de hond om een zo optimaal resultaat neer te zetten.

KY-oDGUdLEZKmMOg2tzC_qe-jPcMu-NO59FG_h2-xnY tVmfdgnNpf2ZrptgSwwj31cDUrRrzJREztLuaRw6bSU 7SXAgfD16_-xAC2A_9ozg8FxoQgxYKKs1lTMr30Yeoc

De dag begon vroeg, pakwerkers en geleiders moesten 8.30 uur aanwezig zijn in Wijhe, Jack Stienstra van onze club moest de spits afbijten, omdat hij inmiddels zijn B licentie heeft moet hij 4 programma’s achter elkaar aan doen. Eerst met 2 eigen honden, dus honden van onze club en daarna 2 honden van andere verenigingen. Jack liet een mooi stukje pakwerk zien, de keurmeester vond hem dit jaar erg gegroeid in zijn kunnen en dit is een mooi compliment.  Met 96 punten mag je naar de A dag in Harderwijk, het eerste weekend van februari 2014. Dus op naar de volgende uitdaging. Daarna kwam Piet Swagerman onze pakwerker uit Noord Holland, dus je begrijpt niet altijd aanwezig maar alle cursus dagen goed meegedraaid. Piet had een C licentie en kreeg daarom 2 honden van eigen vereniging. Omdat de keurmeester in Piet wel een wedstrijdpakwerker ziet zitten mocht hij aansluitend nog 2 vreemde honden draaien en behaalde hij een zeer nette B kwalificatie met 93 punten. Als sluitstuk van de dag kwam onze jongste telg, Leon Oosting sinds een half jaar doet hij mee aan de cursus en met goed gevolg, Leon is de jongste pakwerker. 13 jaar, niet groot van stuk maar zeker heeeeel dapper. Hij deed een super netjes stukje pakwerker met de Mechelaar Tami, de vlucht, overval waren erg goed, met rugtransport een kleine opmerking maar het applaus van de dag ging naar Leon Oosting, een staande ovatie hoe hij Tami opving op de afstand en staan blijven!! Super. Leon kreeg ook zijn pakwerk licentie met 83 punten! Wat een super knappe prestatie is.

Hondensport Hoogkerk bedankt een ieder die heeft meegewerkt aan het resultaat van onze pakwerkers, want samen moeten we het doen. Wij feliciteren Ron v Hal met zijn succesvolle begeleiding en onze pakwerkers met hun resultaat. Op naar Harderwijk voor Jack het zal hard trainen worden maar hij heeft zijn doel helder.