Hondensport Hoogkerk is genomineerd, nu moeten we handtekeningen gaan verzamelen

Geplaatst op 21 March 2014

Wie helpt ons mee om op zaterdag 29 maart as om 10.00 uur – 11.30 uur in Hoogkerk stemmen op te gaan halen!  Wie meldt zich aan, wij hebben uw hulp voor ondersteuning nodig.

Wilt u online stemmen kan via de link: www.rabobanksf.nl

Eerste Wereldkampioenschap Hollandse Herders.

Wereldwijd worden er jaarlijks Wereldkampioenschappen georganiseerd, zo ook voor de hondensport. Naast een WK waar alle rassen aan kunnen deelnemen worden er ook WK’s georganiseerd voor een aantal rassen zoals bijvoorbeeld de Duitse Herders.

In 2014 heeft Nederland, en wel meer specifiek de stad Groningen, een primeur op dat gebied. Op 10 en 11 mei wordt in Hoogkerk/Groningen het allereerste WK voor Hollandse Herders gehouden. De organisatie is in handen van Hondensport Hoogkerk, een kleine maar zeer actieve groep fanatieke hondensporters die ieder jaar, naast een wedstrijd voor alle rassen ook een Nederlands Kampioenschap Hollandse Herders organiseert.

Met dit NK voor Hollandse Herders werd door Hondensport Hoogkerk in 2008 al een nieuw fenomeen in het leven geroepen, een volgende stap was de organisatie van een WK. Dergelijke wedstrijden worden altijd onder een overkoepelende organisatie georganiseerd, voor de Hollandse Herders bestond deze nog niet maar inmiddels is via bevriende hondensporters aansluiting gevonden met landen als Amerika en Zweden waardoor organisatie van dit WK voor de komende jaren inmiddels ook is gegarandeerd.

Een unieke gebeurtenis, de oorsprong van een WK voor een Nederlands werkhondenras die de komende jaren over de gehele wereld een vervolg zal krijgen. En die oorsprong ligt dan in Hoogkerk/Groningen.

Het spreekt voor zich dat de organisatie van een Wereldkampioenschap het een en ander met zich meebrengt, niet alleen op organisatorisch gebied. Er zijn de nodige richtlijnen voor het wedstrijdverloop maar bijvoorbeeld ook voor een programma naast het hondensportgebeuren. Denk daarbij aan ontvangst en huisvesting van diverse officials en dagprogramma’s voor de mensen die wel meekomen naar het WK maar meer geïnteresseerd zijn in bijvoorbeeld de omgeving en de cultuur.

Hondensport Hoogkerk staat voor een ongekende uitdaging die we uiteraard met verve aangaan. Op organisatorisch gebied hebben we voldoende expertise maar voor het kostenplaatje zijn we uw hulp nodig!

Onze organisatie is op dit moment één van de genomineerden voor een bijdrage uit het Rabobank Stimuleringsfonds, middels een handtekening via de link: www.rabobanksf.nl  (sport)  kunt u stemmen op deze nominatie. Onze kans op een uitkering uit dit fonds wordt dan aanzienlijk vergroot en kan een belangrijke bijdrage leveren aan het laten welslagen van dit evenement, de basis voor naar wij hopen een jaarlijks terugkerend World Championship Dutch Shepherds ergens ter wereld.

Namens Hondensport Hoogkerk heel hartelijk dank!