Nieuws

Jack zijn laatste les pw voor het examen op 9 december as

Geplaatst op 6 December 2012

Jack heeft afgelopen maanden de pakwerkerscursus bij Ron van Hal in Sneek meegedaan. Intensief werd er getraind, niet alleen aandacht besteed aan de zogenaamde pasjes maar intensief werd er gewerkt aan de conditie, het moderne pakwerk, lezen van een hond en inschatten van situatie’s. Ron is een meester in het uitleggen zowel in woord en gebaar. Normaal zijn de honden altijd de dupe tijdens de pakwerkers cursus maar deze keer was het zowel voor de hond, geleider als pakwerker erg zinvol om deel te nemen.

De Pakwerkers werden geconfronteerd met de problemen van de honden en deze werden inzichtelijk gemaakt door het benoemen en bekijken van de oorzaken wat hier aan ten grondslag ligt.

De laatste les was speciaal, met dank aan de Bootcamp club Groningen, Maarten Maaneschijn en Ellis Lubbers,  waar de pakwerkers werden getest op hun conditie en uithoudingsvermogen. Aansluitend moesten ze pakwerk doen op het examenveld. De pakwerkers kwamen goed door de conditietest heen en dat was zeker een meerwaarde voor het werk dat ze erna moesten laten zien.

 

Wij danken Ron voor zijn inzet, tomeloos geduld en begrip, mijn zusje Annouska voor de lekkere koffie, taart en hartige hap. Het was een gezellige periode maar bovenal leerzaam. Wij wensen alle pakwerkers as zondag veel succes tijdens hun pakwerkers examen.