Lezing en workshop Tellington TTouch

Na de ABA voor gevorderden (waarvoor men zich nog kan inschrijven), ABA staat voor Algemene Basis Africhting, het leren lezen van uw hond en andere honden, inzicht krijgen in de leerprincipes en nog veel meer start op 13 oktober in Hoogkerk. Na de ABA-G zullen we aansluitend verder gaan met de KI opleiding. Zie voor meer informatie http://www.hondensporthoogkerk.nl/hsv-hoogkerk/aba-gevorderd-en-kynologisch-instructeur/

Hondensport Hoogkerk zal Hondensport Hoogkerk niet zijn om haar dienstenpakket nog verder uit te breiden:

Hondensport Hoogkerk denkt ook aan het welzijn van uw hond; Daarom organiseren wij een lezing en aansluitend een workshop Tellington.TTouch

Tellington TTouch staat voor:

Tellington TTouch® is een diervriendelijke methode voor de verzorging en training van dieren. Deze methode, gebaseerd op samenwerking en respect biedt een positieve benadering tot training en kan prestaties en gezondheid verbeteren. Door een combinatie van specifieke aanrakingen, lichaamswerk en bewegingsoefeningen helpt TTouch lichamelijke en emotionele spanning te verminderen en lichaamsbewustzijn te vergroten, waardoor het dier in staat is om makkelijker (iets nieuws) te leren en gewenst gedrag te ontwikkelen. De Tellington TTouch® kan ingezet worden om het herstel van verwonding of ziekte te ondersteunen of om de kwaliteit van het leven te vergroten. Door meer begrip en een effectievere communicatie met het dier ontstaat een diepgaand contact tussen eigenaar en dier, tussen mens en dier. Tellington TTouch® is een zeer diervriendelijke methode die wordt toegepast door diereigenaren, trainers, fokkers, instructeurs, dierenartsen, veterinaire paramedici, natuurgeneeskundigen, gedragstherapeuten, dierentuinpersoneel, asielmedewerkers. In vele landen van de wereld wordt deze methode gebruikt en is het mogelijk een opleiding Tellington TTouch Training te volgen.

De filosofie

Tellington TTouch®

- maakt duidelijk hoe belangrijk dieren in ons leven zijn
-
ondersteunt de harmonie, de samenwerking en het vertrouwen tussen mens en dier, alsook tussen mensen onderling
-
eerbiedigt het individuele leerproces van ieder mens en van elk dier
- r
especteert elk dier als individu
waardeert dieren als leermeesters
-
gebruikt de TTouch® als communicatiemiddel tussen de verschillende ‘dier’soorten
-
wil in het werk met dieren en met mensen bovenal begrijpen in plaats van domineren
Op 30 november as is er een  1 daagse workshop, hier geld maximaal 12 deelnemers.

De kosten zijn voor deze dag, exclusief lunch € 67,50 per persoon.

De workshop zal worden gegeven door Sylvia Haveman.

Inschrijven voor de lezing en/of de workshop kan via dit formulier.