Nieuws

NBG Hondensport Hoogkerk beste vereniging van NBG Nederland 2012

Geplaatst op 11 June 2012

Afgelopen weekend hebben Annejan Machiela met Holland Franco v. Le Dobry,  Douwe Venema met Holland Hachi v. Le Dobry en Jose Stienstra met Holland Faya v. Le Dobry gestreden om de titel beste NBG Vereniging van Nederland.

Het is gelukt!

De combinatie’s zijn met 1 punt verschil KAMPIOEN geworden in Emmen.

Podium Verenigingsbokaal 2012

Na een strenge selectieprocedure hebben de Hollandse Herders van NBG Hondensport Hoogkerk zich gekwalificeerd om mee te doen aan de landelijke wedstrijd; “De Verenigingsbokaal”. Doe georganiseerd werd door de NBG vereniging in Emmen. Deze wedstrijd werd op zaterdag 9 juni en zondag 10 juni gehouden op de zeer fraaie accommodatie van de plaatselijke Boxer/Rottweiler vereniging, Sportpark Drentina te Emmen.

Op zaterdag met een harde tot stormachtige wind werd de afdeling speuren gehouden.
Op zondag werden de afdelingen gehoorzaamheid en serieus pakwerk gedaan.

De drie deelnemers die uitkwamen voor Hoogkerk hebben zich op een uitstekende manier gemanifesteerd. De spanning was te snijden en zo mocht het gebeuren dat de wedstrijd met 1 punt verschil gewonnen werd door Hoogkerk.

Een unieke prestatie, sinds 1985 is er geen noordelijke vereniging meer Kampioen geweest. Dat er 5 Hollandse Herders meededen en slaagden en deze honden dezelfde kennelnaam hebben.
Ook draaiden Annejan Machiela en Jose Stienstra samen het beste gehoorzaamheid op deze dag met 96 van de 100 punten.

 

Proficiat

AnneJan Machiela met Holland Franco v. Le Dobry

Douwe Venema met Holland Hachi v. Le Dobry

en

Jose Stienstra met Holland Faya v. Le Dobry

 

Jullie hebben een geweldig stukje werk laten zien, terecht Kampioen van Nederland en werd er uit volle borst gezongen; “Dat waren weer die Hollanders”, helaas kon Alexander Curly hiervoor niet meer uitnodigen.

De kampioenen 2012

 
Uitslagenlijst (PDF)