Nieuws

Regionale pakwerkersdag

Geplaatst op 7 December 2011

B regionale pakwerkers examendag 2011

Dit jaar evenals vorig jaar werd in de regio 1 geen pakwerkers cursus gehouden. Wat aangeeft dat de motivatie toch aan het verzwakken is. Vorig jaar was onder begeleiding van Ron van Hal nog wel een opfrisdag, helaas dit jaar voor onze regio ook geen opfrisdag.

Dit jaar hadden zich 6 pakwerkers opgegeven; 2 C en 4 B pakwerkers. De B pakwerkers moeten zich proberen te consolideren of zich te gaan kwalificeren voor de A-dag in Harderwijk.
Het zelfde is voor de C pakwerkers, deze konden indien goed genoeg zich kwalificeren voor een B licentie.
Dit maal werd er geƫist dat B-pakwerkers 4 honden achter elkaar moest draaien waarvan 2 eigen honden en 2 vreemde honden. Een zware opgave dus daar de spanning van presteren vaak toeneemt en de conditie hierdoor daalt.

Onze coming man Jack Stienstra, is dit jaar B pakwerker gebleven ondanks dat hij meer ervaring had dan vorig jaar was de conditie minder goed. Mede door een griepweek vooraf.
Jack kan een leuk staaltje pakwerk laten zien, helaas zat er vandaag niet meer in. Maar goed hopende dat hij van dit examen geleerd heeft, kan als hij wil, zich volgend jaar revancheren met een betere conditie en meer kracht. Een jaar ouder en meer ervaring moet dit toch wel lukken.

Alle pakwerkers hadden het zwaar, mede dankzij het veld, hadden ze allemaal aan 4 honden de broek vol.

Met dank aan Bennie Pesman, Rutger Meens, Douwe Venema en Ron van Hal voor het beschikbaar stellen van hun honden want die zijn we nodig.

De volgende pakwerkers mogen zich voor de A-dag inschrijven:
M. Jipping en M. Verkuil

Uitslag B en C pakwerkers:
B licentie – R. Bos 92 pnt,
B licentie – J. Stienstra 90 pnt
B licentie – V. Heidema 90 pnt
C licentie – E. van der Aa 88 pnt

Jack namens Hondensport Hoogkerk van Harte Gefeliciteerd!