Nieuws

Teleurstellend Nederlands Kampioenschap

Geplaatst op 11 April 2013

Winnen en verliezen ligt dicht bij elkaar. Helaas afgelopen weekend in de ogen van buitenstaanders misschien verloren. Maar waar Faya weg is gekomen mag ik met trots zeggen dat we toch op een Nederlands Kampioenschap Werkhonden hebben gestaan. Van de 23 deelnemers zijn er diverse deelnemers gezakt cq niet rond gekomen op drie onderdelen. Maar Faya wel.

De wedstrijd werd gehouden in Gaanderen. Dit is beneden in Nederland tegen de Duitse grens. De speurvelden waren voor de periode van dit jaar erg moeilijk, kort gras, veel mest, harde wind en erg droog. De sporen waren zeker 650 pas, varierend in vorm en je moest gewoon op je hond vertrouwen.

Faya behaalde hier 86 van de 100 punten.

De zondag moest er appel en manwerk gedaan worden. Faya kampt momenteel met enkele zwakkere plekken in haar rug en een verstijfde rug. Tot overmaat van ramp liep ze de woensdag voor de wedstrijd op 3 poten. 1 Nagel was afgebroken maar hing er nog aan. Dit in het achterhoofd meespelend en weten als ze dus daadwerkelijk mankt je gewoon niet mag deelnemen. Zondagochtend is de nagel eraf gebroken en zag men het leven van de onderhuid. Voor Faya is de entourage teveel geweest, ze sloot zich af tijdens het appel en koos voor haarzelf. Helaas kon ik op geen enkele manier contact met haar maken. Daarnaast miste ze nog 2 dure oefeningen, de zit -7 of -8 punten. Ze bleef helaas staan en verplaatste zich. De sta liep ze 4 pas mee, stond stil en toen nogmaals 2 pas mee en de terugsprong raakte ze de haag aan. Dit resulteerde in 81 punten.

Manwerk, normaal een goed onderdeel van Faya, het revieren was super strak, aanblaffen kon misschien iets eerder in de ogen van de keurmeester, tijdens het teken dat ik mocht inlopen combineerde Faya dit met aan de voet roepen en maakte een cirkel en kwam vervolgens tot de ontdekking dat ik dat niet was maar de keurmeester en ze ging weer goed aanblaffen.

De vlucht was goed, vol en overtuigend kwa beet en inzet. Lossen akkoord, vervolgens de overval, deze zette ze ook goed in, daarna helaas een extra commando nodig om te lossen. Tijdens het rugtransport was Faya iets voor, maar de overval was weer als een super overtuigende aanval, goede beet, goed lossen.  Op de afstand kwam Faya ook goed door, helaas wederom een tweede commando nodig om te lossen. De bemerking van de keurmeester was dat Faya door de stokbedreiging minder in beet werd en dat ze van een volle bek naar een puntje van de mouw ging. De foto’s bewijzen wel het tegendeel.  Het zat toch al niet mee dit weekend en de afronding daarin tegen dus ook niet.  Foto’s zijn gemaakt door Jaap Verheij en staan onder de foto site.

Naast vallen hoort opstaan maar eerst gaan we werken aan het welzijn van Faya, gister zijn we met haar wederom naar de chiropractor geweest en deze heeft duidelijk aangegeven dat Faya de komende twee week moet herstellen:

Concreet betekent dit voor de komende 2 weken.
* Faya mag niet galopperen.
* Faya mag niet springen.
* Faya mag niet in of uit de auto springen.
* Faya mag niet tegen u op gaan staan.

Op deze manier heeft de rug van Faya de komende tijd om te herstellen en het ontstekingsproces rond de rug tot rust te laten komen.

Dus ik heb in het welzijn van Faya besloten, de 20e april geen Regiowedstrijd te draaien maar mij te focussen op haar gezondheid.

Ik bedank een ieder die wel heeft meegeleefd, lieve mailtjes en SMS’jes gestuurd, maar Faya zal terugkomen met wie? dat zullen jullie tzt zien.