Tellington TTouch is een massage / aanrakingstechniek toe te passen op de hond

Geplaatst op 12 September 2013

Hondensport Hoogkerk zal Hondensport Hoogkerk niet zijn om haar dienstenpakket nog verder uit te breiden:

Hondensport Hoogkerk denkt ook aan het welzijn van uw hond; Daarom organiseren wij een lezing en aansluitend een workshop Tellington.TTouch

Tellington TTouch staat voor:

Tellington TTouch® is een diervriendelijke methode voor de verzorging en training van dieren. Deze methode, gebaseerd op samenwerking en respect biedt een positieve benadering tot training en kan prestaties en gezondheid verbeteren. Door een combinatie van specifieke aanrakingen, lichaamswerk en bewegingsoefeningen helpt TTouch lichamelijke en emotionele spanning te verminderen en lichaamsbewustzijn te vergroten, waardoor het dier in staat is om makkelijker (iets nieuws) te leren en gewenst gedrag te ontwikkelen. De Tellington TTouch® kan ingezet worden om het herstel van verwonding of ziekte te ondersteunen of om de kwaliteit van het leven te vergroten. Door meer begrip en een effectievere communicatie met het dier ontstaat een diepgaand contact tussen eigenaar en dier, tussen mens en dier. Tellington TTouch® is een zeer diervriendelijke methode die wordt toegepast door diereigenaren, trainers, fokkers, instructeurs, dierenartsen, veterinaire paramedici, natuurgeneeskundigen, gedragstherapeuten, dierentuinpersoneel, asielmedewerkers. In vele landen van de wereld wordt deze methode gebruikt en is het mogelijk een opleiding Tellington TTouch Training te volgen.

De filosofie

Tellington TTouch®

- maakt duidelijk hoe belangrijk dieren in ons leven zijn
-
ondersteunt de harmonie, de samenwerking en het vertrouwen tussen mens en dier, alsook tussen mensen onderling
-
eerbiedigt het individuele leerproces van ieder mens en van elk dier
- r
especteert elk dier als individu
waardeert dieren als leermeesters
-
gebruikt de TTouch® als communicatiemiddel tussen de verschillende ‘dier’soorten
-
wil in het werk met dieren en met mensen bovenal begrijpen in plaats van domineren

Op donderdag 24 oktober een lezing over  Tellington TTouch aanvang 19.30 uur.  De avond zal tot ongeveer 22.00 uur duren. Opgave via onze site of per mail.  De kosten zijn € 10,00 per persoon incl. een bakje koffie of thee. Aantal deelnemers is onbeperkt.
Na deze lezing en je bent geïnspireerd om deze techniek toe te passen op je hond  kun je je  inschrijven voor de 1 daagse workshop op zaterdag 30 november, hier geld minimaal 8 deelnemers en maximaal 12 deelnemers.

De kosten zijn voor deze dag, exclusief lunch  € 67,50 per persoon.

De lezing en workshop zal worden gegeven door Sylvia Haveman.

Inschrijven voor de lezing en/of de workshop kan via dit formulier.