Nieuws

Holland Cup 2012, 14 editie

Geplaatst op 8 July 2012

 

Holland Cup 2012

Podiumfoto
1e plaats Jan Wernsen met zijn Bayka Polsmaten totaal 284 punten
2e plaats Ben Geerdink met zijn Aegir van Haus Attica met in totaal 283 punten
3e plaats respectievelijk door de Hoogkerkster Jose Stienstra – Pelsma met haar Hollandse Herder Holland Faya v. Le Dobry en Jan v.d. Visch met zijn Mechelse Herder Alix v.h. Eldenseveld met 281 punten.

Holland Cup 2012

Beste Koppel; met Jan Wernsen en Jan vd Visch met 565 punten

 

De uitslag van de Holland Cup 2012:


Holland Cup 2012, teams
Holland Cup 2012, koppels
(Uitslag als PDF)

 

Veel kwaliteit in Hoogkerk!

Met een super organisatie waarbij veel sportvrienden, kennissen en familie hun steentje hebben bijgedragen kunnen we terugzien op een geweldig mooie weekend hondensport in Hoogkerk. De temperaturen waren prima, helaas vielen er enkele regenbuien maar dit bracht  de deelnemers niet van de wijs.

Camping Hoogkerk was goed bezet op het bijveld van de Hondensportvereniging Hoogkerk en de tent die je moest beschermen tegen de zon was de hoosbuien ook de baas.

De baasjes met hun honden werden deze keer gekeurd door de heer Chr. Boll uit Duitsland, afd. speuren (zoeken). De heer F. Matekovic, afd. appèl ook wel genoemd het gehoorzamen en het spectaculaire manwerk cq bijtwerk onder toeziend oog van de heer J. Janse en genoemde heren hebben iedereen uitstekend beoordeeld.

Deze 14e editie alweer om de Holland Cup is voor  gecertificeerde honden IPO III die een werkhondentitel kunnen behalen. Het veld, dat onderhouden wordt door onze man uit Soerabaya, lag er uitstekend bij. De pakwerkers Martijn Verkuil en Ruud Broeders lieten een puik stukje manwerk zien. De honden moesten van goede huize komen om hun snelheid, dreiging van stok en stem te doorstaan. Het duo Bert en Jan hebben op een voortreffelijke manier de sporen gelegd op de weilanden Klein Garnwerd. De Duitse Herder Bayka Polsmaten van dhr. Wernsen, scoorde hier maar liefst 99 punten. Proficiat.

Helaas waren er weinig deelnemers uit regio Noord, die meededen maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden deze keer 1 deelnemers erbij die in september aan de Wereld Kampioenschappen mee gaat doen. Voor de rest deden er vele prominenten mee die onder het toeziend oog van een grote publieke belangstelling hun kwaliteiten ten toon spreiden.

Zoals door Hondensport Hoogkerk vaak gezegd en geschreven is: Maak gebruik van onze gastvrijheid maar misbruik deze niet, werd door een ieder gehoor aan gegeven. Alles werd netjes opgeruimd en schoon achter gelaten,  Hondensport Hoogkerk bloeit en zal nooit vergaan.

De eerste plaats werd in de wacht gesleept door Jan Wernsen met zijn Duitse Herder Bayka Polsmaten met in totaal 284 punten. De tweede plaats was voor de welbekende en kampioen 2011, Ben Geerdink met zijn Mechelaar Aegir van Haus Attica met in totaal 283 uitmuntende punten. De 3e plaats respectievelijk door de Hoogkerkster Jose Stienstra – Pelsma met haar Hollandse Herder Holland Faya v. Le Dobry en Jan v.d. Visch met zijn Mechelse Herder Alix v.h. Eldenseveld met 281 punten.

Douwe Venema met zijn Hollandse Herder Holland Hachi v. Le Dobry, tevens lid van Hondensport Hoogkerk behaalde een welverdiende 8e plaats met 265 punten.

Kortom een puik stukje werk van de Hondensporters uit Hoogkerk die met een kleine groep en bijgestaan door een geweldige groep vrijwilligers van buitenaf,  een gezellige en sportieve wedstrijd hebben ten toon gespreid.

Impressie Holland Cup 2012: