Nieuws

Voorbereidende training Verenigingsbokaal

Geplaatst op 27 May 2012

1e Pinksterdag wat doe je normaal, genieten van de zon, uitrusten en eventueel samen met vrienden de dag doorbrengen. Maar als je hondensporter in hart en nier bent heb je andere verplichtingen; Zo ging bij de familie Stienstra om 6 uur de wekker. Na 5 uurtjes slaap een zeer kort nachtje. Maar het doel is helder, dus doe je er alles aan om zo goed mogelijk voorbereid te zijn om straks op de verenigingsbokaal er te staan.

We vertrokken om 7 uur naar Harderwijk, waar Klaas een gezamelijke training had georganiseerd in samenwerking met Jan vd Visch, NBG Herderewich. Tegelijk aangekomen met Simon Versteeg de pakwerker voor deze dag, was er een warm onthaal door mevrouw List, de koffie stond al klaar en werd er even bijgesproken.

De groep aanwezigen waren allemaal voor 9 uur paraat en starten we met manwerk. De keuze was reuze, je kon kiezen welk veld je wilde, welke allround pakwerker zijn diensten voor je hond kon uitvoeren. Samen met Simon was ook Raymond van Eck aanwezig. Voor mij bracht dit oude herinneringen weer boven want nog steeds hangt de foto van het WK 2005 in de kamer, waar Tessa en ik aan deelnamen. Ook de kalender van hondensport 2005 waar een aktiefoto van Raymond en Tessa op staat is nog steeds aanwezig. Nu mocht ik met de dochter van Tess ten tonele verschijnen en werd ze getetst op haar belastbaarheid. Het revieren en daardoor het aanblaffen was niet erg goed maar de mooie volle vaste beet, het strakke appel en de goede aanvallen waren om van te genieten. Met verdrijven maakt ze het de pakwerkers niet gemakkelijk om goed de stok te plaatsen maar zeker een goede ervaring en een fijn stukje werk laten zien.

Na de eerste sessie pakwerk gingen enkele combinatie’s nog eens voor de tweede sessie.

Bedankt Simon Versteeg en Raymond van Eck voor het goede pakwerk draaien en de inzet die jullie vandaag toonden!  Daarna keerden deze hondensporters weer terug naar hun eigen clubje om vervolgens nog eens hun ten dienste te stellen van de geleiders met honden. Super,  jullie zijn echte helpers!

Na een bakkie koffie, fris en een hapje eten werd er vervolgens appel gelopen, de combinatie’s werden afzonderlijk goed in de gaten gehouden door de andere geleiders en naderhand werd er van diverse combinatie’s besproken,  wat bemerkingen zijn en indien je deze wilt gebruiken neem je ze mee en zoniet dan laat je ze varen.

Waar een ledenraad de dag ervoor al niet nuttig voor is zo kwamen twee belangstellenden onze training aanschouwden en konden zien waar wij in de training mee bezig zijn.

Ook was het erg plezierig samen te trainen met  Jan vd Visch, Erik Kopp, Jan Wernsen,  Annejan en Jeanette Machiela, Peter Suurmeijer en Monique Wiersma! Kortom een heerlijke dag en goede training een super positieve ervaring. Bedankt club Herderewich voor het beschikbaar stellen van jullie accomodatie! TOP, Een fantastische samenwerking in Hondensportland. Maar natuurlijk niet te vergeten mijn personal coaches  en maatjes Klaas en Jack Stienstra