Draaiboek HSV Hoogkerk (versie 11-05-2020)

Vanaf maandag 11 mei 2020 mag er door de IGP-groep van HSV Hoogkerk weer getraind worden. Bij het trainen zijn de maatregelen van toepassing die zijn opgesteld in het protocol verantwoord sporten van het NOC NSF, welke te vinden is in de bijlage van dit draaiboek.

Uiteraard gelden de basisregels voor iedereen:

• Was uw handen
    • 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen.
    • Voordat u naar buiten gaat, als u weer thuis komt, als u uw neus heeft gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat u naar de wc bent geweest.

• Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.

• Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna uw handen.

• Schud geen handen.

• Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
    • Dit geldt voor iedereen op straat, in winkels en op het werk als u een vitale functie heeft. Maar niet thuis en ook niet op straat als het mensen zijn uit uw gezin of huishouden.
    • Door 1,5 meter afstand te houden is de kans kleiner dat mensen elkaar besmetten.

• Bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of verhoging/koorts blijft u thuis.

(Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen)

Om de veiligheid van alle geleiders en trainers te bewaken zijn er naast de handhaving van de landelijk geldende maatregelen en het protocol verantwoord sporten, regels en afspraken opgesteld die zijn toegespitst op het trainen op onze club. Deze zijn te vinden in dit draaiboek.

De Corona-coördinatoren van HSV Hoogkerk zijn:

• Agnes Plazier, 06-53777521
  • Marieke Vaandrager, 06-52431945

Praktische informatie

• De IGP-groep bestaat uit 11 personen. Er wordt met maximaal 10 personen getraind, conform de richtlijnen vanuit de Nederlandse Bond van Gebruikshondensportverenigingen (NBG) waarbij HSV Hoogkerk is aangesloten.

• Er wordt op dinsdagavond van 18:00 – 22:00 uur
    en op zaterdagmiddag van 13:00 – 18:00 uur.

• De kantine en toiletten zijn gesloten voor leden.

• Op de club zijn voldoende reinigingsmiddelen, zoals zeep en desinfectie-materiaal, aanwezig.

• De EHBO-tas ligt in de kantine. Een lid van het bestuur mag naar binnen om deze te pakken, wanneer er EHBO verleend moet worden. De BHV-ers zijn hiervan op de hoogte gebracht.

• Het trainen vindt plaats op het hoofdveld van de vereniging.

• De routing tijdens de training is als volgt:
    De geleider met hond betreedt het hoofdveld via het hek direct bij de hoofdingang en verlaat het veld ook via deze route. Deze route wordt vrijgehouden. Bij het betreden en verlaten van het veld houdt de geleider rekening met de 1,5 meter afstand tot anderen.

• Bij het trainen gelden de volgende regels:

– We houden 1,5 meter afstand tot elkaar.

– Op het veld wordt in groepjes van 2 personen getraind. Er is voldoende afstand tussen de verschillende groepjes.

– Iedere geleider gebruikt zijn eigen attributen (apporteerblok, lijnen, zweep, etc.) en neemt deze direct mee wanneer hij het veld verlaat. Dit om te voorkomen dat er attributen van een ander worden gebruikt.

– Na de training worden de materialen die gebruikt zijn, zoals de haag, de handvaten van de springschutting en de paaltjes bij de verstekken, gereinigd.

– De leden die niet aan het trainen zijn staan niet op het veld en houden 1,5 meter afstand tot elkaar.

TRAINING

Voorafgaand aan de training:

1. Bij aankomst op de vereniging bespreek je met je trainingspartner onder de overkapping af:
  • Wat ga je trainen?
  • Wat heb je nodig bij het trainen?

Onder de overkapping is er voldoende ruimte om op 1,5 meter te overleggen en kun je afstand van eventuele anderen houden.

1. a.v. punt 1 maken we een indeling welke groepjes er tegelijkertijd op het veld staan en welk gedeelte van het veld je gaat gebruiken, zodat we voldoende ruimte tussen de verschillende groepjes hebben en houden.

2. Er wordt voorafgaand aan de training beslist wie de materialen klaar zet voor ieder groepje.

Tijdens de training:

1. Je volgt de routing die bij het hoofdstuk “Praktische informatie” staat omschreven.

2. De geleider en trainer houden ten alle tijden 1,5 meter afstand tot elkaar.

3. Leden die niet trainen zijn niet op het veld.

4. De geleider gebruikt eigen attributen.

Na afloop van de training:

1. De geleider neemt de attributen die hij gebruikt heeft weer mee.

2. De geleider en hond verlaten het veld via de routing die eerder is aangegeven. Hierbij wordt steeds de 1,5 meter afstand tot anderen in acht gehouden.

3. Wanneer je klaar bent met trainen ga je naar huis. Mocht je nog willen evalueren dan geef je dit aan bij je trainingspartner en bespreek je dit op 1,5 meter onder de overkapping.

Als alle geleiders klaar zijn met trainen, worden alle gebruikte materialen schoon gemaakt.